Les curses de muntanya a les classes de física" és un projecte cooperatiu que pretén utilitzar les dades contingudes a les pàgines web del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exercicis dins del tema del Moviment de la matèria Física i Química de 4t ESO i en el qual l'alumnat de primer d'ESO del nostre centre farà de periodista i anirà informant de les curses i el desenvolupament del projecte. Participen els Instituts d'Alcanar, Ulldecona, La Sènia, Gandesa, l'Institut Escola de Jesús i el CRP Baix Ebre.

dijous, 26 d’abril del 2012

III Cursa d'en Panxampla

El passat 15 d’abril es va celebrar la III edició  de la Cursa de Panxampla a Alfara de Carles.
Aquesta és la setena cursa puntuable del Circuit de les Curses de Muntanya a les Terres de l’Ebre.
La cursa rep el nom del bandoler amb el sobrenom de Panxampla, que va recórrer els pobles de Alfara de Carles, Reguers i Beseit i també les muntanyes dels Ports.
La cursa va començar a l’entrada de la població, passant per el Corral del Marí, la Cova del Vidre i fins arribar a  la Punta de l’Espina. La baixada va transcórrer per Rases del Maraco, el Coll dels Corralets i la Cova dels Adells. Seguidament, van passar per la Font del Bosc Negre, Coll de Morera i Cova Pintada. La baixada va finalitzar amb Fonts del Toscà, la Font dels Rourets, el Carrascot i el Pas del Peret.
Els participants disposaven de 4 hores i mitja per fer tot el recorregut.
Les classificades en categoria femenina van ser, en primer lloc, Thais Pentinat de l’Extreme Team Tivissa amb un temps de 3:11:04; en segona posició, M. Elena Ferreres de UEC Tortosa amb un temps de 3:15:38; i en tercer lloc, Sandra Burgues de Trail Roquetes amb un temps de 3:21:22.
Els classificats en categoria masculina van ser, en primer lloc, Oscar Casal, de Soldeu Ski Club amb un temps de 2:16:31; en segona posició, Javi Delgado de Spiridon Team amb un temps de 2:22:57; i en tercer lloc, Pere Castillo de Spiridon Team amb un temps de 2:26:30.
La pròxima cursa serà la 3a Marató de la Fageda a la Sénia el dia 29 d’abril.