Les curses de muntanya a les classes de física" és un projecte cooperatiu que pretén utilitzar les dades contingudes a les pàgines web del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exercicis dins del tema del Moviment de la matèria Física i Química de 4t ESO i en el qual l'alumnat de primer d'ESO del nostre centre farà de periodista i anirà informant de les curses i el desenvolupament del projecte. Participen els Instituts d'Alcanar, Ulldecona, La Sènia, Gandesa, l'Institut Escola de Jesús i el CRP Baix Ebre.

dijous, 26 d’abril del 2012

La propera cursa: 3a Marató de la Fageda.

La cursa de la Sénia es celebrarà el proper 29 d’abril del 2012. És una cursa competitiva puntuable per al 5è Circuit de curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre.

La cursa té una distància total és de 42km,  el desnivell acumulat és de 4.443m, l’alçada màxima de 1.232m, l’alçada mínima de 326m, i hi ha 11 avituallaments.

La sortida serà a les 7.00 del matí des del Passeig de la Clotada i l’arribada al Camp municipal d’esports. Hi haurà obsequis per a qui realitzi el circuit amb menys temps, per al participant que anirà de més lluny, al més jove i al de més edat. Al final,  s’oferirà un dinar a tots els participants.
D’aquesta cursa es realitzarà un seguiment per part dels alumnes de l’Institut la Sénia que formen part del projecte Les Curses de Muntanya a les Classes de Física.

Molta sort als participants!

III Cursa d'en Panxampla

El passat 15 d’abril es va celebrar la III edició  de la Cursa de Panxampla a Alfara de Carles.
Aquesta és la setena cursa puntuable del Circuit de les Curses de Muntanya a les Terres de l’Ebre.
La cursa rep el nom del bandoler amb el sobrenom de Panxampla, que va recórrer els pobles de Alfara de Carles, Reguers i Beseit i també les muntanyes dels Ports.
La cursa va començar a l’entrada de la població, passant per el Corral del Marí, la Cova del Vidre i fins arribar a  la Punta de l’Espina. La baixada va transcórrer per Rases del Maraco, el Coll dels Corralets i la Cova dels Adells. Seguidament, van passar per la Font del Bosc Negre, Coll de Morera i Cova Pintada. La baixada va finalitzar amb Fonts del Toscà, la Font dels Rourets, el Carrascot i el Pas del Peret.
Els participants disposaven de 4 hores i mitja per fer tot el recorregut.
Les classificades en categoria femenina van ser, en primer lloc, Thais Pentinat de l’Extreme Team Tivissa amb un temps de 3:11:04; en segona posició, M. Elena Ferreres de UEC Tortosa amb un temps de 3:15:38; i en tercer lloc, Sandra Burgues de Trail Roquetes amb un temps de 3:21:22.
Els classificats en categoria masculina van ser, en primer lloc, Oscar Casal, de Soldeu Ski Club amb un temps de 2:16:31; en segona posició, Javi Delgado de Spiridon Team amb un temps de 2:22:57; i en tercer lloc, Pere Castillo de Spiridon Team amb un temps de 2:26:30.
La pròxima cursa serà la 3a Marató de la Fageda a la Sénia el dia 29 d’abril.