Les curses de muntanya a les classes de física" és un projecte cooperatiu que pretén utilitzar les dades contingudes a les pàgines web del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exercicis dins del tema del Moviment de la matèria Física i Química de 4t ESO i en el qual l'alumnat de primer d'ESO del nostre centre farà de periodista i anirà informant de les curses i el desenvolupament del projecte. Participen els Instituts d'Alcanar, Ulldecona, La Sènia, Gandesa, l'Institut Escola de Jesús i el CRP Baix Ebre.

dilluns, 6 de maig del 2013

El vent es relaxa a la Cursa dels Reguers

La 4a edició de la Cursa del Vent arriba al Baix Ebre

CIMG5474

El diumenge 5 de maig 229 participants van ser rebuts per la població reguerenca per participar en la vuitena prova del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre. El recorregut de la Cursa del Vent constava de 22,5 quilòmetres i un desnivell acumulat de 1478 metres.

Els participants, que sortien a les 9 del matí des de la zona esportiva es dirigiren al barranc de la Vall Cervera i, un cop allí, s’enfilaren cap a la Cova de Paulino i la bassa de Ganduls. Arribats aquí, baixaren pel barranc Cames Seques i, per l’antic camí dels Bandejats, van fer cap al Racó del Nen; des d’aquí es dirigiren al Farrúbio, que era la cota més alta de la Cursa. Un cop arribats aquí, van tornar a la bassa dels Ganduls, des d’on es dirigiren a la pista de la Vall Cervera per poder enfilar l’última pujada cap al Penyaflor. Un cop al cim, els participants baixaren a la Tossa per afrontar els últims 800 metres fins a la línia d’arribada.

CIMG5471

Houssain Abaghad (UEC Tortosa) i Ragna Debats (CE Xerta) van ser els vencedors en les seves respectives categories. En la categoria masculina Abaghad arribava amb un temps de 2:12:32, seguit de Pere Aurell (Team Flowers) amb un temps de 2:13:50, completava el podi masculí Albert Giné (Trail Roquetes) amb un temps de 2:15:35. Pel que fa a la categoria femenina Ragna Debats completava el recorregut amb un temps de 2:37:11, seguida de Judit Lamas (Team Flowers) amb una marca de 2:58:11 i va ocupar el tercer esglaó del podi femení Sandra Burgues amb un temps de 3:06:49.